Architects:A. Burmester Arquitectos Associados
Location:3750-064 Borralha, Portugal
Architect in Charge:Alexandre Burmester
Design Team:Jose Carlos Gonçalves, Jorge Toscano, Guilherme Burmester, Helder Magalhães
Collaborators :Afaconsult / Protermia / EDP
Area:22000.0 m2
Project Year:2017
Photographs:Fernando Guerra | FG+SG
扩展阅读
Text description provided by the architects. This project corresponds to the construction of the first industrial unit, located in Águeda - Portugal, whose owner is SAKTHI PORTUGAL SP21, SA.
The site as 200.000.00 m2 and this construction is situated in the extreme North, this location is a result of the operating requirements imposed by the manufacturing processes and a general study of the future development that will house other manufacturing units for the same company.
The design of the building is based on its geometry as a way of "covering" the SAKTHI layout. It compelled us to resolve its closure without interfering with it and only shaping the building. The solution corresponds to the most efficient way complying the culture of the company, seeking to find solutions of excellence, which combine with values of simplicity, economy and functionality.
The shape of the building was designed as a "Shed" type, taking advantage of the fact that it is oriented on the North / South axis. The openings oriented to the North correspond to the work areas and those oriented to the South to the technical areas. It allows with this solution to solve with great amount of natural light its interior spaces and to control the solar incidence.
This form will also facilitate the installation of smoke canals and their respective solutions, thus providing an efficient solution in the fight against fire and the protection of people. The drawing is based on the superposition of two porticos, which allow different openings according to the North and South.
The solution promotes different perceptions of the construction according to the side of the view. its geometry, the altimetry of the building also adapts to the conditioning of the layout, allowing with the right feet according to the needs. Thus, the general useful right foot is variable between the 25 meters in the casting area and the 12 in the storage areas.
Built with a mixed structure composed of reinforced concrete and metallic pillars, the building is coated with a metallic solution of cover. The cover is composed of self-supporting plates that surpass the spans that vary between 20 and 30 meters thick. This solution avoids the use of support structures.
The covering of the roof is made with trapezoidal finishing plate on thermal insulation and the vertical closing of the building executed with sandwich plates, with thermal insulation in its interior.
The interior space is characterized by large spaces and with little compartmentation. They will correspond to the manufacturing layout, the partitioning will correspond to the division and closure of sectors, or the compartmentalization of equipment.
The ventilation system is done by a "cooling pipes" system associated with an insufflation through the "displacement" diffusers.The "cooling pipes" system uses pipes buried about 2 m deep, with a length of more than 20 meters, associated with axial fans of conduit, with an air velocity between 6 m / s. The system uses the earth as exchanger, allowing to obtain differences greater than 2 ºC with respect to the temperature of entrance.
  • Project by
    懒,什么都没留下
    该项目未编辑名称
  • 评论
  • 资料
  • SP 21
  • 位置葡萄牙 3750-064 Borralha
  • 设计A. Burmester Arqui.
  • 时间2017
  • 发布2018-02-12 22:14
  • Pic数70
  • 评级
  • 人气324
  • 图片信息
    关键字
  • 国家
  • 城市
  • 设计
  • 时间
  • 介绍
  • 没有热评,还不赶快补一刀!?
    回到顶部