Architects:Schmidt Hammer Lassen Architects
Location:Shanghai, China
Area:1977.0 sqm
Project Year:2016
Photographs:Peter Dixie, Leiii Zhang
Landscape Architect:Schmidt Hammer Lassen Architects
Collaborating Architect:UDG
Structural Engineer:UDG
扩展阅读
Text description provided by the architects. Commissioned by CaoHeJing in 2014, Schmidt Hammer Lassen architects' proposal was to overclad and unify the existing rendered concrete facade utilising a corrugated and perforated polyester powder coated aluminium skin.
The facade concept allows for a simple and clean expression of openings within and behind the perforated aluminium, providing shading to every workspace whilst optimising both view and daylight. The facade also facilitates the increased insulation build-ups and the integrated approach to new and existing services whilst enabling these to be hidden from everyday view.
The second key design strategy was to open up the existing deep plan of the building, creating a new atrium through the middle with connected views and much improved daylighting. 
This new atrium space becomes the heart of the entire project, creating opportunities for collaboration and visual connection. Along with key new public circulation, it contains break out spaces, a cafe bar, hanging meeting boxes and connections to the external green terraces.
The incubator also features a site specific mural designed by Shanghai based graffiti artist, The Orange Blowfish.
  • Project by
    懒,什么都没留下
    该项目未编辑名称
  • 评论
  • 资料
  • CaoHeJing Innovation Incubator
  • 位置中国 上海
  • 设计莫滕·施密特
  • 时间2016
  • 发布2017-09-02 23:10
  • Pic数15
  • 评级
  • 人气595
  • 图片信息
    关键字
  • 国家
  • 城市
  • 设计
  • 时间
  • 介绍
  • 没有热评,还不赶快补一刀!?
    回到顶部